Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

Виклад розмови міністра оборони США Ллойда Остіна з міністром оборони України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів розмову зі своїм українським колегою, міністром оборони Олексієм Резніковим, щодо необґрунтованої та неспровокованої війни Росії проти України. Міністр Остін чітко заявив, що підтримка Сполученими Штатами суверенітету та територіальної цілісності України є непохитною, і що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати Україні оборонну допомогу. Міністр Остін та міністр Резніков зобов’язалися продовжувати тісну координацію дій під час цього конфлікту, який створила лише Росія.

«Я викликала вчора російського посла і сказала, що йому має бути соромно», - каже Ліз Трасс

«Безпідставне і нелегальне вторгнення в Україну показує, який насправді режим Володимира Путіна: брехливий, войовничий і підступний. Його міністр закордонних справ Сергей Лавров мені прямо казав, що Росія не буде вторгатися. Минулого тижня вони казали, що відводили свої війська. Вони брехали світові і своєму народу знову і знову», - пише міністерка закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс у газеті Telegraph.

«Наш небувалий набір економічних санкцій зачепить кожен закуток режиму Путіна, - пише вона, - Ми завдаємо удару на сотні мільярдів фунтів понад ста компаніям та олігархам у серці російської влади».

«ЄС хоче фінансово ізолювати Росію»

Міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер заявив у п’ятницю, виступаючи разом зі своїм німецьким колегою Крістіаном Лінднером на зустрічі міністрів фінансів Європейського Союзу, що ЄС хоче фінансово ізолювати Росію.

«Ми збираємося завдати удару по російським банкам. Ми хочемо фінансово ізолювати Росію. Ми хочемо перервати всі зв'язки між Росією і світовою фінансовою системою», - сказав Ле Мер на тлі повідомлень, що російські війська наступають в Україні з півночі, зі сходу і з півдня.

У четвер керівники країн ЄС оголосили нові фінансово-економічні санкції проти Росії, приєднавшись до США, Великобританії, Японї та інших країн у спробах покарати президента Володимира Путіна та його союзників за повномасштабний напад на Україну.

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту зробити більше, заявляючи, що оголошених наразі санкцій недостатньо.

Більше

XS
SM
MD
LG