Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

«Ті уряди ЄС, які блокували жорсткі рішення (а саме Німеччина, Угорщина, Італія), зганьбили себе», докоряє європейцям Дональд Туск

Колишній чільний посадовець ЄС, польський політичний діяч, Дональд Туск гостро скритикував недостатність європейських дій для стримування Російської війни проти України.

«У цій війні все справжнє: божевілля і жорстокість Путіна, українські жертви, бомби, які падуть на Київ. Лише ваші санкції - це прикидання. Ті уряди ЄС, які блокували жорсткі рішення (а саме Німеччина, Угорщина, Італія) зганьбили себе», - написав Туск, колишній президент Європейської Ради у Twitter зранку 25 лютого.

Український президент Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту посилювати тиск на Росію.

Він написав у твіттері зранку 25 лютого, що «ще не всі можливості щодо санкцій вичерпані».

Зеленський повідомив, що цього ранку розмовляв з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, з президентом Фінляндії та з британським прем’єр-міністром.

«Захисники України – не дали ворогу реалізувати оперативний замисел вторгнення у перший день. Українці демонструють справжній героїзм. У більшості напрямків ворога зупинили. Ідуть бої», - президент Зеленський.

Звернення президента України Володимира Зеленського зранку 25 лютого:

Другий ранок масштабної війни. О четвертій годині російські сили продовжили завдавати ракетних ударів по території України.

Вони кажуть, що цивільні об'єкти для них – не мішень. Це брехня. Насправді вони не розрізняють, у яких районах діяти.

Під російським ударом, як і вчора, однаково перебувають військові та цивільні. Мета цієї атаки – тиск на вас, громадяни України, тиск на все наше суспільство. Наголошую: не просто на владу – на всіх українців. І сьогодні – ще більше, ніж учора.

Наші хлопці й дівчата – усі захисники України – не дали ворогу реалізувати оперативний замисел вторгнення у перший день. Українці демонструють справжній героїзм. У більшості напрямків ворога зупинили. Ідуть бої.

Тому атака Росії продовжується із розрахунку, що наші сили будуть втомлені. Але ніхто не втомлений.

Сили протиповітряної оборони України захищають наше небо. Настільки, наскільки це можливо. Авіація ворога підло діє над житловими кварталами, зокрема й столиці.

Жахливі вибухи у вранішньому небі над Києвом, бомбардування, влучання в житловий будинок, пожежа – все це нагадує перший такий же напад на нашу столицю, який відбувся в 1941 році.

Цього ранку ми захищаємо нашу державу наодинці – як і вчора. Найпотужніші сили світу спостерігають здалеку.

Чи переконали Росію вчорашні санкції? Ми чуємо у своєму небі та бачимо на своїй землі, що цього недостатньо. Чужі війська все ще намагаються активізуватися на нашій території .

Тільки солідарність і рішучість українців здатна зберегти нашу свободу й захистити державу. Армія, прикордонники, Національна гвардія, поліція, розвідка, Сили територіальної оборони – усі виконують свої завдання по максимуму.

Дуже важливо, щоб сьогодні наші громадяни продемонстрували також максимальну витримку і взаємопідтримку. Піклуйтеся про своїх рідних і близьких, але не забувайте також про людей, які поруч із вами. Тих, хто самотній, хто старшого віку. Допомагайте їм з продуктами. Допомагайте знайти укриття, коли діє повітряна тривога. Допомагайте з доступом до перевіреної офіційної інформації.

Зупиняйте ворога всюди, де бачите. Доля України залежить тільки від українців. Ніхто інший, окрім нас самих, не буде керувати нашим життям. Ми на своїй землі, за нами – правда. Знищити наш характер не вийде. Ракети «Калібр» безпорадні проти нашої свободи.

Росії все одно доведеться рано чи пізно говорити з нами. Говорити про те, як закінчити бойові дії й зупинити це вторгнення. Що швидше розмова почнеться, то меншими будуть втрати самої Росії.

Уважаемые граждане Российской Федерации. Как я уже сказал, сегодня ночью начали бомбить жилые кварталы города-героя Киева. Это всё напоминает 1941 год. Всем гражданам Российской Федерации, которые выходят на протесты, хочу сказать – мы вас видим. Это значит, что вы нас услышали. Это значит, что вы нам начинаете верить. Боритесь за нас. Боритесь против войны.

Шановні громадяни України.

Захищаємось! Не зупиняємось!

Слава вам!

Слава нашій армії!

Слава Україні!

УЄФА перенесла фінальний футбольний матч з Росії у Францію

Європейська футбольна організація УЄФА на надзвичайному засіданні 25 лютого позбавила Росію права приймати фінальний матч, що мав відбутися 28 травня у Санкт Петербурзі. Виконавчий комітет УЄФА оголосив, що матч натомість відбудеться у Франції на паризькому стадіоні Stade de France без зміни дати.

УЄФА повідомляє про намагання «врятувати футболістів та їхні родини в Україні, які постали перед людськими стражданнями, руйнуванням і втратою домівок».

Керівники організації також вирішили, що російські та українські футбольні клуби та національні збірні команди на турнірах УЄФА гратимуть у третіх країнах допоки буде схвалене інше рішення.

Більше

XS
SM
MD
LG