Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

Україна кличе іноземних добровольців йти на її захист

Український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оприлюднив заклик, щоб добровольці з інших країн йшли захищати Україну від нападу Росії.

«Іноземців, які бажають захищати Україну та світовий порядок у складі Міжнародного легіону територіальної оборони України, запрошую звертатися до іноземних дипломатичних представництв України у ваших країнах. Разом ми перемогли Гітлера, переможемо і Путіна», - написано англійською мовою у повідомленні Дмитра Кулеби в Твіттері.

«Сформована потужна міжнародна коаліція на підтримку України»​, - звернення президента Володимира Зеленського зранку 27 лютого

«Вони збираються ще більше бомбити наші міста. Вони збираються ще підступніше вбивати наших дітей. Це зло, яке прийшло на нашу землю, і яке треба знищити».

«Українські військові ламають плани ворога».

«Ми отримуємо зброю, ліки, продукти, дизель (пальне), гроші, бензин. Сформована потужна міжнародна коаліція на підтримку України», - сказав Володимир Зеленський.

Британська військова розвідка про становище в Україні зранку 27 лютого

  • Українські сили другу ніч поспіль вели бої з залишками російських регулярних військ в межах міста Києва, бойові дії були меншої інтенсивності, ніж минулого вечора.
  • Наштовхнувшись на потужний опір у Чернігові, російські війська обходять ту місцевість з пріоритетною метою оточення та ізоляції Києва.
  • У Харкові впродовж ночі запеклі бої українських військових з росіянами супроводжувалися інтенсивним обмін вогнем з реактивної артилерії.
  • Російські війська продовжують наступати на Україну з кількох напрямків, але далі натрапляють на жорсткий опір Збройних Сил України.

Це повідомлення поширене через Твіттер з міністерства оборони Великої Британії

«Київ атакували о 4 ранку, а ви спали, брати білоруси!»

Президент Зеленський закликав білорусів перетворити сьогоднішній референдум в тій країні на протест проти використання Білорусі у російській війні проти України.

В окремому відеозверненні російською мовою Володимир Зеленський розповів про те, як російська армія з білоруської території вбиває українців і руйнує Україну.

У зв’язку з цим він відкинув можливість вести переговори у Мінську, але підкреслив, що запропонував росіянам переговори про припинення війни негайно і в будь-якому іншомі місці.

«Це така ж війна як і Друга Світова, але ви з нами не на одній стороні, на жаль», - сказав Зеленський, звертаючись до Білорусі.

«З вашої території війська російської федерації по Україні запускають ракети. З вашої території вбивають наших дітей, руйнують наші будинки», - заявив український президент білорусам.

«Це референдум про те, як ви будете дивитися в очі одні одному і своїм сусідам - а ми ваші сусіди! Ми - українці», - додав Зеленський.

«Щиро бажаю Білорусі знову стати такою ж доброю й безпечною, якою її ще не так давно всі бачили. Зробіть правильний вибір – це головний вибір вашого життя».

Більше

XS
SM
MD
LG