Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

Місія України в ООН закликала ЮНІСЕФ до негайних дій, щоб попередити загибель дітей в Україні

У своєму зверненні Постійна місія повідомила ЮНІСЕФ про дії РФ в ході військової операції проти України, внаслідок якої постраждали десятки дітей.

«Постійна місія України чемно просить Дитячий Фонд ООН відповісти негайно на ситуацію, дати відповідну кваліфікацію діям Російської Федерації та вдатися до всіх можливих кроків, що зупинити подальшу загибель та насильство проти дітей в Україні внаслідок відвертої агресії Росії», - йдеться у зверненні.

Вашингтон - великий протест в підтримку України біля Білого дому:

Санкції різко потягли російський рубль донизу

Російський національний банк зранку у понеділок був змушений вдвічі підвищити облікову ставку (з 9,5% до 20%) після того, як курс рубля впав на понад 30%.

Міжнародні санкції проти Росії також позначилися негативно міжнародних біржових індексах. Вартість нафти зросла на майже 5%. Банк Goldman Sachs прогнозує, що 2022 р. інфляція у Європі зросте до 5%, і криза забере принаймні 0,4% з ВВП у зоні використання грошової одиниці Євро.

Філія російського Сбербанку у Європі «під загрозою колапсу»

Агентство Reuters передає, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) у понеділок застеріг про можливий колапс банку Sberbank Europe філії провідного російського банку Сбербанк внаслідок західних фінансових санкцій проти Росії.

ЄЦБ каже, що російському банку бракує ліквідності в той час як Австрія, де міститься Sberbank Europe, наклала на нього мораторій.

Німецька біржа Deutsche Boerse оголосила, що негайно припиняє торги низкою цінних паперів випущених російськими юридичними особами.

Акції європейських банків також опинилися під тиском, але провідний міжнародний банк Deutsche Bank оприлюднив заяву: «Ми підтримуємо рішення німецького уряду та союзників і будемо послідовно запроваджувати санкції».

Більше

XS
SM
MD
LG