Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

США, ЄС, Британія накладають санкції на Центральний банк Росії

Уряд Великої Британії підтвердив у понеділок 28.02, що розширює санкції проти Росії у відповідь на російський напад на Україну і починає діяти проти Центрального банку Російської Федерації (ЦБР).

«Ці дії відбуваються узгоджено зі США і Європейським Союзом, щоб позбавити ЦБР можливості використовувати міжнародні валютні резерви для зменшення впливу санкцій, які запровадили ми і наші союзники. Це також робиться, щоб забрати у нього здатність проводити міжнародні валютні трансакції на підтримку російського рубля», - йдеться в офіційному повідомленні Лондона.

Агентство Reuters поширило фото з Білорусі з переговорів української делегації з представниками Росії.

Офіційний Київ каже, що «Ключове питання перемовин – негайне припинення вогню та відведення військ із території України».

Членами української делегації названі: голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, міністр оборони України Олексій Резніков, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров та заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький.

Українська делегація прибула на переговори в Гомелі поблизу кордону у білоруському гелікоптері
Українська делегація прибула на переговори в Гомелі поблизу кордону у білоруському гелікоптері

«Кожен обстріл, кожен злочин, який окупанти скоюють проти нас, згуртовують нас і наших партнерів ще більше і більше», - каже президент Зеленський у зверненні на п’ятий день російського вторгнення в Україну.


Російські авіакомпанії втратять право використання сотень літаків

Агентство Reuters передає, що міжнародні лізингові компанії готуються скасувати дозволи російським авіакомпаніям на використання сотень авіалайнерів в межах міжнародних санкцій у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

Російські авіакомпанії загалом використовують загалом 980 пасажирських літаків, з яких 777 - у лізингу.

Санкції ЄС вимагають, щоб співпраця з російськими компаніями була припинена до 28 березня, але деякі європейські компанії кажуть, що починають виконувати санкційні вимоги негайно.

Країни Європи, а також Канада та інші ще напередодні заявили, що закривають свій простір для російського авіатранспорту.

Більше

XS
SM
MD
LG