Спеціальні потреби

Пошуки МН370: увага прикута до спіймання сигналу


Пошуково-рятувальні команди в південній частині Індійського океану терміново намагаються віднайти сигнали, які вони вважають, можливо, надходять з чорної скриньки зниклого минулого місяця малазійського літака.

У неділю кораблі, які шукають літак, двічі впіймали сигнали, схожі на маяки чорної скриньки та записувача розмов у кабіні пілотів.

Виступаючи на прес-конференції у вівторок голова австралійського департаменту, що займається пошуками літака, сказав, що від неділі вони не змогли зловити ці сигнали ще раз. Пошуки триватимуть ще кілька днів, зазначив він.

Після того, як чорну скриньку знайдуть, для її підйому задіють роботизований батискаф, який здатний підняти самописець з дна океану.

Фахівці неодноразово зазначали, що джерело живлення бортового самописця розраховане тільки на 30 днів.

Нагадаємо, що авіалайнер, який летів з Куала-Лумпура до Пекіна з 227 пасажирами і 12 членами екіпажу на борту, зник з екранів радарів цивільних авіадиспетчерів в ніч на 8 березня.


.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG