Спеціальні потреби

Громадяни Південно-Африканської Республіки прощаються з Нельсоном Манделою


Військові біля домовини колишнього президента ПАР Нельсона Мандели
Військові біля домовини колишнього президента ПАР Нельсона Мандели
Після церемонії вшанування пам’яті колишнього президента Південно-Африканської Республіки Нельсона Мандели за участю понад 60 тисяч людей, у цьому числі багатьох світових лідерів, тепер тіло покійника знаходиться в Преторії для прощання.

Уздовж дороги, якою перевезено тіло померлого лідера з військової лікарні до Будинку уряду, офіційного місця уряду ПАР, люди вигукували і помахували руками.

Це саме те місце, де Мандела склав присягу на посаду першого чорношкірого президента країни у 1994 році після 27-річного ув’язнення за роль у боротьбі проти правління білої меншості.

Члени родини попрощалися з Манделою в середу вранці, після чого громадськість зможе віддати йому шану до п’ятниці. На кожну ніч до п’ятниці домовину з тілом будуть забирати до цієї самої лікарні. У четвер і в п’ятницю вранці громадськість знову зможе побачити таку ж процесію до моменту самого похорону.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG