Спеціальні потреби

Понад 60 тисяч людей вшанували пам’ять Нельсона Мандели


Президент Обама промовляє до зібраних на вшануванні пам’яті Нельсона Мандели
Президент Обама промовляє до зібраних на вшануванні пам’яті Нельсона Мандели
У вівторок понад 60 тисяч людей зібралися в Йоганесбурзі на поминальну церемонію для вшанування пам’яті колишнього президента Південно-Африканської Республіки Нельсона Мандели.

Постійний дош не перешкодив учасникам церемонії співати і танцювати на пошану Мандели. Промовці високо оцінювали його роль у покладенні краю системі апартеїду і в одужанні після расових поділів у ПАР.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що смерть Мандели – це велика втрата для всіх.

Президент Барак Обама сказав, що Мандела і Південно-Африканська Республіка показали, що в боротьбі за свободу і права людини можна вийти переможцем.

Президент ПАР Джейкоб Зума звернув увагу на те, що церемонія відбувається у двадцяті роковини отримання Манделою Нобелівської премії миру.

Мандела став першим негритянським президентом Південно-Африканської Республіки у 1994 році після того, як провів 27 років в ув’язненні за свою роль у боротьбі проти правління білої меншості.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG