Спеціальні потреби

Суд у Пакистані посадив Мушаррафа під домашній арешт


Пакистанський суд, що розглядає справи щодо боротьби з тероризмом, посадив під домашній арешт до 30 квітня колишнього президента Первеза Мушаррафа у зв'язку зі справою вбивства колишнього прем'єр-міністра Беназір Бгутто.

Суд у Равалпінді в п'ятницю санкціонував арешт колишнього військового правителя. Мушарраф появився в суді в умовах посилених заходів безпеки.

Екс-президента звинувачують у тому, що він не вдався до належних заходів для запобігання вбивства Бгутто. Мушарраф заперечує свою причетність до змови з метою її вбивства. Поки що ніхто не був засуджений або запроторений до в'язниці у справі вбивства екс-прем'єра.

Мушарраф вже перебуває під домашнім арештом у своїй резиденції в передмісті Ісламабада за звинуваченням у розпуску Верховного суду в період його перебування при владі в 2007 році.

Протягом приблизно чотирьох років Мушарраф жив у добровільному вигнанні, але в кінці березня повернувся до Пакистану, плануючи взяти участь у загальних парламентських виборах, запланованих на травень. Однак суд позбавив його цього права.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG