Спеціальні потреби

На Паралімпіаді в Парижі Україну представлятимуть 140 атлетів


Запалення паралімпійського вогню перед відкриттям Паралімпійських ігор у Парижі, AP Photo/Thomas Krych
Запалення паралімпійського вогню перед відкриттям Паралімпійських ігор у Парижі, AP Photo/Thomas Krych

У Парижі нині відкриваються XVII літні Паралімпійські ігри. Під час урочистої церемонії відкриття участь візьмуть понад 100 учасників з України, а загалом Україну представлятимуть 140 атлетів, повідомляє Національний паралімпійський комітет.

У Паралімпіаді участь візьмуть близько 4400 спортсменів, вони поборються за 549 медалей у 22 видах спорту протягом наступних 11 днів.

Українська команда візьме участь у 17 із 22 видів спорту, представлених на Іграх – боча, пара бадмінтон, пара веслування академічне, пара велосипедний спорт, волейбол сидячи, голбол, пара дзюдо, пара легка атлетика, пара теніс настільний, пара пауерліфтинг, пара параканое, пара триатлон, пара плавання, пара стрільба кульова, пара стрільба з лука, пара тхеквондо, фехтування на візках. Це найбільше представництво України у видах спорту, раніше було у 15.

XVII літні Паралімпійські ігри – восьмі літні Ігри за участі спортсменів-паралімпійців України. За роки незалежності українські паралімпійці взяли участь у 7 літніх і 7 зимових Паралімпійських іграх та вибороли загалом 613 медалей, нагадує Радіо Свобода.

У статті використано матеріали Reuters

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG