Спеціальні потреби

Україна отримала третю систему Patriot з Німеччини - посол


Фото для ілюстрації: система Patriot румунського війська, 2023 рік
Фото для ілюстрації: система Patriot румунського війська, 2023 рік

В Україну прибув третій ЗРК Patriot з Німеччини, повідомив у соцмережевому дописі посол Німеччини Мартін Єгер.

Єгер додав, що нова система "посилить захист населення та інфраструктури країни від літаків, безпілотників та ракет". Дипломат також повідомив, що екіпаж системи пройшов відповідну підготовку в Німеччині.

Міністерство оборони України подякувало Німеччині за підтримку.

Системи Patriot допомагають рятувати життя невинних та критично важливу інфраструктуру від російського терору, йдеться в дописі українського оборонного відомства.

Україна має щонайменше дві системи ППО Patriot. Одну з них надали Сполучені Штати, іншу - Німеччина та Нідерланди.

В квітні президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно ще щонайменше сім систем Patriot для оборони. "Вони можуть урятувати багато життів і реально змінити ситуацію. У вас є такі системи", - сказав президент України у своєму виступі на засіданні Ради Україна-НАТО.

3 липня США оголосили новий пакет допомоги Україні, що включає кошти на закупівлю ракет ППО Patriot та NASAMS.

"Він [новий пакет] включає ракети для систем протиповітряної оборони України, боєприпаси для реактивних артилерійських систем високої мобільності, артилерійські снаряди та інші критичні засоби, які будуть вилучені з американських запасів за програмою президентських повноважень", - заявила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр під час брифінгу для преси.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG