Спеціальні потреби

Генерал НАТО Каволі про мобілізацію в Україні: "Просувається значно краще"


Тренування на полігоні в Дніпропетровській області, 22 червня 2024 р. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)
Тренування на полігоні в Дніпропетровській області, 22 червня 2024 р. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Питання кадрового забезпечення Збройних сил України наразі просувається значно краще, зокрема завдяки зменшенню віку призовників. Про це в четвер, 18 липня, під час дискусії в Аспен Інституті заявив головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі.

"Україна має проблеми з тим, як використовувати свою людську силу, чи не так? Отже, є група людей, яким потрібно працювати на заводах, у полях, брати участь у бойових діях. І це завдання українського уряду – визначити цей баланс. Нещодавно, як ви знаєте, зменшили вік призову на два роки. Зараз вони залучають людей досить швидко", - сказав генерал.

Він зазначив, що формування могутності армії складається з трьох великих компонентів: людей, техніки та тренувань.

"У питанні техніки, яке багато в чому залежить від нас, я вважаю, що все йде добре", - сказав Каволі.

Генерал додав, що це порушує питання третьої складової, а саме - тренувань. І наголосив, що Європейський Союз та країни НАТО "віддані справі допомоги українцям у підготовці великої кількості людей".

В Україні "кадрове питання вирішується", додав він.

"Я вважаю, що зараз все просувається значно краще", - сказав Каволі.

Він наголосив, що питання поповнення армії є стратегічним питанням не лише для України, а й для країн НАТО:

"Я хотів би зазначити, що для Альянсу також, як тільки ми вирішимо питання промислового виробництва, постане питання людських ресурсів. Наші людські ресурси не безмежні. І ми, йдучи у майбутнє, маємо збільшити схильність особливо молодих людей служити своїм націям у їхніх збройних силах".

Як повідомляв Голос Америки, російська влада розробляє систему запобігання виїзду з країни потенційних призовників. Про це йшлося у повідомленні Міністерства оборони Британії за 16 липня з посиланням на дані розвідки.

У відомстві звертають увагу, що російські медіа повідомляли про впровадження "системи обміну інформацією" між Міністерством оборони РФ та Федеральною службою безпеки (ФСБ) для передачі даних про потенційних призовників до Прикордонної служби та "запобігання їхній втечі з країни".

Дивіться також:

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG