Спеціальні потреби

Київ скликає засідання Ради Україна-НАТО в середу


UKRAINE-CRISIS/NATO-NAME
UKRAINE-CRISIS/NATO-NAME

На запит України, в середу відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Про це повідомила представниця НАТО Фарах Дахаллах.

Засідання, що відбудеться на рівні послів, проведе генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Міністр оборони України Рустем Умєров, як очікується, поінформує союзників відеозв'язком про ситуацію на полі бою та потреби", - додали в НАТО.

Дахаллах нагадала, що засідання відбудеться "після нещодавніх хвиль потужних нападів проти українських цивільних та інфраструктури". "Союзники по НАТО надали значну допомогу Українській протиповітряній обороні і віддані подальшому зміцненню оборони України", - додала вона.

У 2023 році на заміну Комісії Україна – НАТО було створено Раду Україна – НАТО, у складі якої держави — члени Альянсу і Україна засідають як рівні.

6 вересня відбудеться зустріч союзників України у форматі "Рамштайн". На зустрічі головуватиме міністр оборони США Ллойд Остін і вона відбудеться на військовій базі "Рамштайн" в Німеччині.

Про це 20 серпня Радіо Свобода повідомив представник Військово-повітряних сил США. Міжнародна координаційна група у форматі "Рамштайн" об'єднує понад 50 країн, які надають оборонну допомогу Україні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG