Спеціальні потреби

Секретна служба США відреагувала на закиди щодо недогляду поліції під час спроби замаху на Трампа


Агенти Секретної служби на авіабазі Ендрюс, штат Меріленд, 15 липня 2024 року. Фото AFP
Агенти Секретної служби на авіабазі Ендрюс, штат Меріленд, 15 липня 2024 року. Фото AFP

Секретна служба США, відповідальна за охорону американських посадовців, висловила підтримку місцевій поліції, яку деякі оглядачі критикують за недогляд під час передвиборчого заходу, коли стався замах на Дональда Трампа в Пенсильванії.

"Ми глибоко вдячні офіцерам, які пішли назустріч небезпеці, щоб знайти стрілка, і всім нашим місцевим партнерам за їхню непохитну відданість", — йдеться у заяві Секретної служби, яку опублікували в мережі X.

"Будь-які новини про те, що Секретна служба звинувачує місцевих правоохоронних органів у суботньому інциденті, просто не відповідають дійсності", - заявили у відомстві.

Раніше в інтерв'ю ABC News директорка Секретної служби Кімберлі Чітл повідомляла, що за безпеку "зовнішнього" периметру біля місця, де стався напад, відповідала місцева поліція.

"І тоді ми звернулися за допомогою до наших місцевих колег по зовнішньому периметру. У цій будівлі була місцева поліція – у цьому районі була місцева поліція, яка відповідала за зовнішній периметр будівлі", - заявила Чітл.

У суботу, 13 липня, на колишнього президента США, а нині - кандидата на президента Дональда Трампа був скоєний замах під час передвиборчого виступу у місті Батлер, штат Пенсильванія. Трамп отримав поранення у вухо, один із учасників зібрання загинув, ще двоє отримали поранення.

20-річного нападника Томаса Метью Крукса, який стріляв із сусідньої будівлі, знешкодив снайпер Секретної служби, які охороняли експрезидента.

Як заявили деякі учасники мітингу, вони кричали у бік поліції, коли помітили озброєного чоловіка на даху будівлі. Це було за більш, як хвилину, до того, як стрілок відкрив вогонь.

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас, чиє відомство, серед іншого, відповідає за роботу Секретної служби, заявив, що протягом декількох днів очікується незалежне розслідування інциденту. Розслідування вивчатиме дії Секретної служби та інших правоохоронних органів "до, під час і після стрілянини, щоб визначити негайні та довгострокові коригувальні дії, необхідні для забезпечення найбільш ефективного виконання місії із захисту національних лідерів".

Тим часом Федеральне бюро розслідувань, заявило, що продовжує шукати мотиви суботньої стрілянини. Технічні спеціалісти отримали доступ до телефону Крукса та продовжують аналізувати його електронні пристрої. У слідчому відомстві заявили, що провели майже 100 опитувань правоохоронців, учасників мітингу та інших свідків. Опитування досі тривають.

Дивіться також:

Студія Вашингтон. Як в США реагують на спробу замаху на Трампа
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:58 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG