Спеціальні потреби

Американські законодавці радять Байдену, як стримати Росію від подальшої агресії в Україні


Стратегія США зі стримування Росії має включати, як дипломатію, так і економічні та військові заходи. Про це пишуть сенаторка від Демократичної партії Джин Шагін та сенатор-республіканець Роб Портман в спільній статті для The Washington Post. В статті під назвою "Україна стала на бік Заходу в 2014 році, тепер ми повинні стати на бік України" сенатори надали чотири поради президенту США Джо Байдену.

- США мають збільшити поставки зброї до України і надати протиповітряні, протитанкові і протикорабельні системи та засоби ведення електронної війни, вважають сенатори. Вони вказують, що більш ніж 2,5 млрд дол оборонної допомоги, яку США надали Україні з 2017 року, було спрямовано на захист у конфлікті на Донбасі, а не на захист від масштабного російського вотргнення.

- Сенатори радять Байдену не закликати українського президента Володимира Зеленського до поступок поза Мінським процесом. Байден має вимагати від Росії відвести війська від кордону перед подальшими переговорами, вважають законодавці.

- Співпрацювати з новим німецьким урядом, щоб недопустити введення в дію "Північнго потоку-2".

- США мають розбудовувати міжнародну коаліцію з партнерами, які чітко розуміють загрози теперішньої ситуації, йдеться в статті.

Свої поради Байдену щодо стримування Путіна від подальшої агресії в Україні опублікував і сенатор-республіканець Роджер Вікер.

Він радить Байдену не йти на поступки і чітко заявити Путіну, що подальша агресія в Україні призведе до численних російських жертв. Також Вікер вважає, що США мають надати Україні протиповітряну зброю і продовжити надавати протитанкову зброю, а НАТО, на думку Вікера, може надіслати до України більше військових. Вікер також вважає необхідними санкції проти російських посадовців, пов'язаних з "Північним потоком-2" а також проти наближених до Путіна.

Окремо, Група підтримки України в американському Конгресі закликала адміністрацію Байдена "негайно надати посилену оборонну військову допомогу Україні та накласти санкції на "Північний потік-2".

Заява прозвучала після того, як очільники Групи, конгресмени-демократи Марсі Каптур та Майк Квіглі та конгресмени-республіканці Браян Фіцпатрік та Енді Гарріс а також низка сенаторів США, у віртуальому режимі поспілкувалась з Зеленським.

“У час, коли Кремль розглядає можливість ще однієї нелегальної атаки на свого сусіда, США мають вдаватись до усіх належних заходів для недопущення таких дій. Росія вже вторглась до України у 2014-му, спричинивши смерті 14 000 невинних. США повинні негайно надати посилену оборонну військову допомогу Україні та накласти санкції на "Північний потік-2". Загроза війни, яка нікуди не зникає, вимагає дій США щодо захисту трансатлантичної безпеки”, - йдеться у заяві, оприлюдненій в п'ятницю.

Дивіться також: Час-Тайм. Термінова заява групи підтримки України у Конгресі США

Час-Тайм. Термінова заява групи підтримки України у Конгресі США
please wait

No media source currently available

0:00 0:14:59 0:00

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG