Спеціальні потреби

Україна завдала ракетного удару по окупованому Криму, знищила 4 пускові установки С-400


Ілюстративне зображення: бойові випробування на ракетному полігоні Вайт-Сендз, Нью-Мексико, 14 грудня 2021 р., ранніх версій армійської тактичної ракетної системи ATACMS. Фото: John Hamilton/US Army/AP
Ілюстративне зображення: бойові випробування на ракетному полігоні Вайт-Сендз, Нью-Мексико, 14 грудня 2021 р., ранніх версій армійської тактичної ракетної системи ATACMS. Фото: John Hamilton/US Army/AP

Україна завдала повітряного удару вночі 2 серпня поблизу міста Севастополь в окупованому Росією Криму, застосувавши ракети ATACMS американського виробництва та ударні безпілотники.

Про це повідомляють західні медіа з посиланням на окупаційну владу Севастополя та російські ЗМІ й коментаторів.

Міноборони України, а також Головне управління розвідки МОУ, допоки не коментувало вірогідні удари по Криму.

За інформацією агентства Reuters, з посиланням на губернатора Севастополя Михайла Развожаєва, влада міста наказала евакуювати дев'ятиповерховий житловий будинок після того, як у нього влучив уламок ракети ATACMS.

Развожаєв додав, що в результаті "масованої" нічної атаки ніхто не постраждав і закликав містян не наближатися до інших уламків, які впали на землю в результаті перехоплення ракети засобами протиповітряної оборони.

За його словами, під час удару, на додаток до ATACMS, було використано щонайменше 4 безпілотники.

Тим часом канал "Кримський вітер" у мережі Telegram, на який також посилаються західні медіа, повідомив про те, що в результаті нічного удару було знищено 4 пускові установки російського комплексу ППО С-400.

"Чекаємо супутникових знімків", - додав канал.

"Кримський вітер" та інші користувачі соціальних мереж оприлюднили відео, на якому нібито показано ті самі ракети в польоті до Криму. Втім західні медіа повідомляють, що не можуть незалежно підтвердити цю інформацію.

Як нагадує видання Newsweek, російські блогери останнім часом висловлювали занепокоєння якістю протиповітряної оборони своєї країни. За словами одного з них Росії "терміново необхідний" перегляд "архітектури" систем ППО.

Своєю чергою аналітик вашингтонського Інституту дослідження війни Джордж Баррос, думки якого наводить Business Insider, зазначив, що Україні вдається завдавати ударів за допомогою безпілотників настільки глибоко на території Росії тому, що російські ППО "деградували" й "розтягнулися".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG