Спеціальні потреби

Від вибухів в Уганді загинуло 74 людини


Такими є останні офіційні дані щодо кількості загиблих в результаті вибухів двох бомб у столиці Уганди Кампалі під час трансляції фінального матчу Чемпіонату світу з футболу.

Бомби вибухнули майже одночасно пізно ввечері у неділю, коли групи уболівальників зібралися, аби разом подивитися матч. Найпотужніший вибух стався в Клубі регбі, де люди дивилися матч на великому екрані на дворі. Загинуло 49 осіб, десятки поранено.

Інший вибух прогримів у популярному серед іноземців ефіопському ресторані, де загинуло 15 уболівальників. Серед жертв – один американець. Нейт Ґленн перебував у країні з місією «Невидимі діти», яка допомагає реабілітації дітей, які попередньо були насильно рекрутовані до повстанської армії. Щонайменше троє американців поранено.

Підозра в організацій теракту негайно лягла на сомалійське терористичне угрупуванням Аль-Шабаб. Ця організація, яка має зв’язки з Аль-Кайдою, у понеділок взяла на себе відповідальність за теракт. Речник Аль-Шабаб оголосив, що цей теракт, на підготовку якого пішли місяці, є помстою за участь Уганди в миротворчій місії в Сомалі.

На території Уганди відбуваються тренування солдатів урядової сомалійської армії, які ведуть військові дії проти Аль-Шабаб та інших терористичних угруповань, що контролюють майже усю території Сомалі. Також угандійські солдати беруть участь в місії ООН на території Сомалі.

  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG