Спеціальні потреби

Велика Британія відкинула спроби Кремля заборонити їй рибалити в секторах Баренцевого моря


На цьому ілюстративному фото від 23 квітня 2016 року видно тріску, більшу рибу праворуч, і сріблясту пікшу на борту рибальського човна. (Фото: AP Photo/Robert F. Bukaty)
На цьому ілюстративному фото від 23 квітня 2016 року видно тріску, більшу рибу праворуч, і сріблясту пікшу на борту рибальського човна. (Фото: AP Photo/Robert F. Bukaty)

Велика Британія 19 січня назвала російський план заборонити британським кораблям ловити рибу у Баренцевому морі прикладом “самоізоляції” Росії.

Тим часом представники риболовної індустрії країни зауважили, що така заборона не матиме жодного впливу, адже британський рибальський флот не ловить рибу у зазначених російських водах. Про це повідомляє агентство Reuters.

Британські таблоїди відреагували на подію заголовками про те, що Москва загрожує традиційній британській страві з риби та смаженої картоплі, відомій як “фіш-ен-чіпс” (fish and chips).

Однак, Майк Коен, виконавчий директор Національної федерації організацій рибалок країни, сказав Reuters, що йому невідомо про жодне британське судно, яке веде рибальство в російському секторі моря.

“Я не знаю, чи це матиме якийсь практичний вплив”, - зазначив він.

Представник британського уряду заявив, що Лондон не отримував жодного офіційного повідомлення від Москви про таке рішення.

“Однак односторонній вихід Росії з низки міжнародних договорів про співпрацю, який триває, є симптомом її самоізоляції на світовій арені в результаті її незаконного вторгнення в Україну”, - додав він.

Раніше 18 січня російський уряд заявив, що схвалив план скасування угоди про рибальство радянської епохи з Великою Британією, яка надає рибальським суднам Великої Британії дозвіл рибалити у зазначених російських водах, що становлять величезну частину Північного Льодовитого океану, багату на тріску та пікшу.

За повідомленням російської газети “Известия” того ж дня, російське Міністерство сільського господарства внесло на розгляд проєкт закону, який дозволятиме Росії вийти з угоди 1956 року.

"Известия" заявили, що цей крок став відповіддю на спроби Великої Британії завдати шкоди російській економіці після повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року, яке Росія називає “спеціальною воєнною операцією”.

Законопроєкт ще має бути схвалений російською Думаю та президентом Путіним, перш ніж він набуде чинності.

Тур фермерськими штатами Америки на підтримку України. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:28 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG