Спеціальні потреби

WCK: Росіяни підбили автомобіль Всесвітньої центральної кухні в Україні


Ілюстративне фото. Вантажівка Всесвітньої Центральної Кухні доставляє харчі у Донецьку область у 2023 році.
Ілюстративне фото. Вантажівка Всесвітньої Центральної Кухні доставляє харчі у Донецьку область у 2023 році.

Автомобіль гуманітарної служби World Central Kitchen (WCK - "Всесвітня центральна кухня") підбили росіяни на сході України. Про це повідомляє WCK.

За повідомленням, інцидент трапився 18 липня. Російський безпілотник випустив вибуховий пристрій малої дальності, коли броньована вантажівка поверталася з місії доставлення їжі в Херсонській області, Олександрівка.

Водій не постраждав, постраждалих немає. У повідомленні “Всесвітньої центральної кухні” уточнюють, що не мають підтвердження, чи саме цей автомобіль був мішенню Росії.

“World Central Kitchen в Україні роздала понад 260 мільйонів страв родинам у прифронтових громадах та службам швидкого реагування. За останні два роки роботи в Україні від ударів російської армії загинули семеро волонтерів WCK”, - повідомляє організація.

“Гуманітарні організації не є і ніколи не можуть бути мішенню. Безпека є основою для нашої здатності проявляти увагу, коли трапляється лихо, і терміново нагодувати громади в найскладніших ситуаціях”, — заявила генеральна директорка організації Ерін Гор.

Як повідомляв Голос Америки, сім волонтерів "Всесвітньої центральної кухні” загинули у квітні, коли ізраїльська військова авіація завдала удару по Газі. Пізніше офіційний Тель-Авів назвав удар "серйозною помилкою".

Статтю уточнено інформацією від WCK про те, що інцидент трапився в Олександрівці Херсонської області.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG