Спеціальні потреби

Зеленський зустрівся у Нью-Йорку з американськими законодавцями


Зустріч президента України Володимира Зеленського та американських законодавців, Нью-Йорк, 23 вересня 2024. Фото: Офіс президента України
Зустріч президента України Володимира Зеленського та американських законодавців, Нью-Йорк, 23 вересня 2024. Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Нью-Йорку із американськими законодавцями від обох партій: сенаторами Беном Кардіном, Деном Салліваном, Крістофером Мерфі та конгресменом Грегорі Міксом.

Зеленський подякував за американську допомогу Україні, а також "поінформував делегацію про поточну безпекову ситуацію та перспективи на наступний рік, про те, до чого готується Росія", повідомляє Офіс президента.

"Він детально розповів про ситуацію на фронті, перебіг операції в Курській області, потреби українських воїнів і важливість вчасного постачання оборонних пакетів", - зазначено в заяві.

Там додано, що "наприкінці року, ми маємо реальну можливість зміцнити співпрацю між Україною та Сполученими Штатами".

Нагадаємо, до Нью-Йорка Зеленський прибув зокрема для виступу 25 вересня на 79-ї Генасамблеї ООН. Після того він вирушить до Вашингтона, де 26 вересня у Білому домі запланована його зустріч із президентом Джо Байденом, якому він представить свій "план перемоги" України.

Очікуються також його зустрічі із кандидатами у президенти - віцепрезиденткою Камалою Гарріс та експрезидентом Дональдом Трампом.

Раніше медіа повідомляли, що "план перемоги" Зеленського складається із п'яти пунктів. Серед них: запит на гарантії безпеки Заходу, схожі на пакт про взаємну оборону щодо членства в НАТО; продовження вторгнення України в російську Курську область, щоб забезпечити територіальні "козирі" для переговорів; запит на "конкретну" передову зброю; міжнародна фінансова допомога економіці.

Також Зеленський, ймовірно, переконуватиме Байдена дозволити Україні далекобійні удари західною зброєю по воєнних об'єктах в РФ. Офіційно деталі плану до самої зустрічі лідерів США та України не розголошують.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG