Спеціальні потреби

Президент ПАР привітав Муґабе з перемогою на виборах


Роберт Муґабе
Роберт Муґабе
Лідер Південно-Африканської Республіки Джейкоб Зума привітав багаторічного президента Зімбабве Роберта Муґабе з переобранням на цю посаду, незважаючи на занепокоєння урядів країн Заходу та опозиції з приводу повідомлень про масштабні порушення і фальсифікації на виборах.

Згідно з офіційними результатами, Муґабе набрав 61% голосів виборців, у той час як його головний суперник, прем'єр-міністр країни Морґан Цванґірай - 34%. 89-річний Мугабе всьоме стає президентом Зімбабве.

В оприлюдненій у неділю заяві Зума поздоровив Муґабе з перемогою і закликав всі політичні партії у Зімбабве прийняти результати виборів, як «волевиявлення народу».

Морґан Цванґірай відмовляється визнати результати парламентських та президентських виборів, які відбулися у Зімбабве 31 липня, та каже, що оскаржуватиме їх у суді.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG