Meta викидає RT і російські держмедія з Facebook та з інших мереж

Компанія Meta, яка володіє інтернетними платформами Facebook, Instagram, а також WhatsApp і Threads оголосила, що забороняє RT, Россия сегодня та інші російські державні медіякомпанії, звинувативши їх в застосуванні омани для прихованого впливу на людей.

Діяльність державних російських засобів масової інформації в останні роки була обмежена або заборонена в багатьох країнах через звинувачення у пропаганді російської війни проти України, а також через звинувачення в дезінформації.

Досі Meta лише обмежувала російські державні медіа, зокрема забороняючи їх рекламу, але тепер вирішила перейти до заборони.

«Після ретельного розгляду ми розширили наші поточні заходи проти російських державних ЗМІ. Россия сегодня, RT та інші пов’язані організації тепер заборонені в наших додатках у всьому світі за іноземне втручання”, - сказано у письмовій заяві компанії Meta.

Дивіться також: RT поширює дезінформацію Кремля, займається розвідкою та військовими закупівлями - нові санкції США обмежують вплив RT у світі

Оголошення з’явилося кількома днями по тому, як уряд США звинуватив RT (відому колись як Russia Today) у прихованих намаганнях впливати на політичні процеси зокрема на вибори в різних країнах і навіть в причетності до шпигунства та підривної дільності.

Державний секретар США Ентоні Блінкен сказав минулого тижня, що країни повинні розглядати діяльність RT так само як вони розглядають приховану розвідувальну діяльність.

Пропаганда війни проти України

RT, яка була створена під назвою Russia Today, спеціалізується на телебаченні та інших відеоматеріалах поширюваних різними мовами.

Після загарбання Росією Криму 2014 року Україна заборонила RT, а згодом особливо після відкритого повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року російські державні ЗМІ були обмежені або повністю заборонені у більшості країнах Європи та Америки.

Медіягрупа Россия сегодня стверджує, що має понад три тисячі працівників і поширює новини понад тридцятьма мовами.

Россия сегодня охоплює такі російські компанії як інфорагенція РИА, радіо Спутнік і, зокрема, спеціально зосереджений на Україні сайт Украина.ру

Росія ще у 2022 році назвала компанію Meta екстремістською організацією і блокувала Facebook та Instagram.

Від початку відкритого російського вторгнення в Україну Москва наклала обмеження також на діяльність таких інтернетних компаній як X (Twitter) та Google.

Дивіться також: Яка проблема з Telegram?