Спеціальні потреби

Український - значить незалежний, сильний, вільний, незламний. США, НАТО, Європа вітають Україну з Днем незалежності


Фото: День незалежності України відзначають в Брюсселі, 24 серпня 2022 року. (Photo by Кензо Трібуярд / AFP)
Фото: День незалежності України відзначають в Брюсселі, 24 серпня 2022 року. (Photo by Кензо Трібуярд / AFP)

В Україні відзначають 31-шу річницю Незалежності. Про героїзм та відвагу українців у цей день говорять у міжнародній спільноті.

Слова Тараса Шевченка процитував генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вітальному відеозверненні до Дня незалежності України.

"Дорогі українці, дорогі друзі, ваш великий поет Тарас Шевченко писав: "Та не однаково мені, як Україну злії люде. Присплять, лукаві, і в огні. Її, окраденую, збудять... Ох, не однаково мені". Не однаково і НАТО", - виголосив посадовець.

Столтенберг відзначив хоробрість і рішучість українців і запевнив - НАТО підтримує Україну: "НАТО підтримує Україну з часу її незалежності і ви можете розраховувати на НАТО стільки, скільки буде потрібно. Україна переможе!"

Синоніми слова «український»: «незалежний», «сильний», «вільний», «незламний», - йдеться в привітанні Агенції міжнародного розвитку США.

"Ми і далі стоятимемо пліч-о-пліч із вами у той час, як ви чините опір агресії з боку Росії", - йдеться у дописі американського відомства у Twitter.

"Ми знаємо, що Україна переможе", - заявила у відеозверненні до Дня незалежності України посол США Бріджит Брінк.

"Історії героїзму й хоробрості багатьох українців, яких я зустріла після приїзду, надихають мене", - сказала вона і висловила глибоку шану українським збройним силам за надзвичайну мужність і силу в боротьбі за майбутнє України. Брінк запевнила: США підтирмують Україну:

"Ми стоїмо з вами зараз і ми продовжимо підтримувати вас у прагненні до суверенної, демократчиної, процвітаючої та незалежної України", - заявила Брінк.

До українців звернулась і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона вказала на непохитність підтримки України з боку Європи.

"Наші дії ніколи не будуть співмірні тим жертвами, на які ви йдете щодня. Але ми можемо і будемо стояти на вашому боці. ЄС був із вами в цій боротьбі від самого початку. І залишатиметься доти, доки буде необхідно", - мовиться у відеозверненні посадовиці.

Європа допомагає Україні подолати гуанітарну кризу, наголосила Фон дер Ляєн, зокрема Євросоюз відкрив двері для українских родин, які знайшли тут прихисток.

"Наші школи прийняли понад три мільйони українських дітей, щоб вони могли продовжити навчання та повернутися додому, коли закінчилься ця війна. Разом з вами ми відбудуємо ваші міста - цеглина за цеглиною, знов засіємо ваші сади і поля - зернина за зерниною. Ваші діти будуть рости у вільній і справедливій Україні", - виголосила посадовиця.

"Ви - натхнення для майбутніх поколінь", - звернулась до захисників України та борців за свободу президентка Молдови Мая Санду. Вона побажала миру та процвітання Україні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG