Спеціальні потреби

"Нині не маю оголошень про літаки" - Остін за підсумками "Рамштайн-9"


Міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі у Брюсселі, 14 лютого 2023. REUTERS/Johanna Geron
Міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі у Брюсселі, 14 лютого 2023. REUTERS/Johanna Geron

Рішень про надання Україні винищувачів за результатами засідання Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн-9" у Брюсселі немає. Про це повідомили під час спільного брифінгу міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Сьогодні я не маю жодних оголошень щодо літаків

Остін заявив: "Сьогодні я не маю жодних оголошень щодо літаків. Ми збираємося продовжувати співпрацю з Україною, щоб задовольнити її найнагальніші потреби. Знову ж таки, вони планують наступ навесні, а це лише за кілька тижнів, тому нам потрібно багато зробити".

"Тож якщо ви подумаєте про кількість систем, які ми збираємо докупи, - "Бредлі", "Страйкери", М-113, артилерія, і цей список можна продовжувати і продовжувати… Це монументальне завдання - об’єднати всі ці системи, навчити військових на цих платформах, переконатися, що ми маємо підтримку для всіх цих систем, щоб залучити їх до бою. Це було головною темою нашої нинішньої розмови", - сказав Ллойд Остін.

монументальне завдання - об’єднати всі ці системи, навчити військових на цих платформах

Високопосадовець додав: "Зараз ми намагаємося якнайшвидше доставити системи протиповіряної оборони в Україну, а потім інтегрувати ці спроможності, щоб у нас був справді комплексний потенціал протиповітряної та протиракетної оборони. І я хотів би додати, що Україна виконала неймовірну роботу з перехоплення багатьох ракет, які Росія запустила протягом нещодавніх атак".

"Але знову ж таки, ми хочемо переконатися, що українці мають можливість захищати себе надалі, якщо Росія спробує ввести в боротьбу свої повітряні сили. Росіяни цього досі не зробили, адже як ви знаєте, протиповітряна оборона України була до біса ефективною", - сказав Остін.

Зараз ми намагаємося якнайшвидше доставити системи протиповіряної оборони в Україну

Генерал Міллі повідомив, що лінія фронту, зокрема поблизу Бахмута, залишається стабільною, проте там точаться жорстокі бої: "Я б описав ситуацію зараз як справді дуже серйозну битву на виснаження, з дуже великими втратами, особливо з боку Росії. Це фронтальні атаки… багато артилерії з надзвичайно високим рівнем втрат". За словами Міллі, країни-партнери уважно стежать за тим, аби українці "мали можливість продовжувати захист настільки, наскільки це можливо".

Високопосадовці не відкинули можливості чергової атаки на Київ, але поки не бачать ознак, які свідчили про такий намір російських військ.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG