Спеціальні потреби

У Сенаті готують новий законопроєкт про допомогу Ізраїлю


Голова Комітету Сенату з міжнародних відносин Бен Кардін
Голова Комітету Сенату з міжнародних відносин Бен Кардін

Сенатор-демократ Бен Кардін повідомив про підготовку законопроєкту, який би забезпечив Ізраїль інструментами, необхідними для самооборони.

«Як раніше сказав президент Байден, Сполучені Штати стоять пліч-о-пліч з Ізраїлем, підтримуючи його право захищатися від тероризму та робити все необхідне найближчими днями й тижнями, щоб захистити свій народ. Я оплакую втрату невинних. Я молюся за тих, кого викрали зі своїх домівок, і за тих, хто продовжує перебувати в небезпеці», - йдеться в заяві Кардіна, розміщеній на сайті Комітету Сенату з міжнародних відносин.

Кардін, голова Комітету Сенату з міжнародних відносин, заявив, що найближчими днями й тижнями уряд Сполучених Штатів і Конгрес зобов’язані запропонувати допомогу, яка була основою американсько-ізраїльських відносин з моменту їх заснування.

«Я маю намір за першої ж можливості просунути законодавство, яке буде зосереджено на забезпеченні Ізраїлю тим, що йому потрібно для захисту. Це включає поповнення протиракетної оборони для Iron Dome, яка забезпечує постійну доступність перехоплювачів. Я також закликаю розглянути додаткове фінансування для оборони Ізраїлю, оскільки він бореться з наслідками цього терористичного нападу. Нарешті, я планую очолити резолюцію, яка посилить нашу відданість відносинам США та Ізраїлю», - йдеться в заяві сенатора Кардіна.

Кардін також наголосив на важливості присутності в Ізраїлі посла США і закликав Сенат затвердити на цій посаді Джейкоба Лью.

Як раніше повідомляв Голос Америки, президент США Джо Байден запевнив Ізраїль у підтримці США та заявив про «свою непохитну відданість безпеці Ізраїлю». Про це Байден повідомив після телефонної розмови з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Прем’єр-міністр Нетаньягу за підсумками розмови з президентом Байденом висловив впевненість, що «Ізраїль переможе» у війні проти «Хамасу» після того, як бойовики здійснили раптове вторгнення, повідомили в офісі прем’єр-міністра Ізраїлю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG