Спеціальні потреби

Конголезькі повстанці відмовляються залишити Ґому


У Демократичній Республіці Конго, повстанці з руху М23 заявили, що вони не здадуть захопленого ними міста Ґома, незважаючи на вимогу з боку регіональних лідерів, щоб вони відступили.

У понеділок, речник М23 з політичних питань Бертран Бісімва сказав Голос Америки, що повстанці залишатимуться в Ґомі, оскільки не розпочато жодних прямих переговорів з президентом ДР Конго Джозефом Кабілою.

Протягом вихідних, Кабіла провів коротку зустріч з політичним лідером М23 Жан-Марі Руніґою в столиці Уганди, проте офіційних переговорів не було.

Регіональні президенти, в тому числі Кабіла, вимагають, щоб повстанці покинули Ґому до кінця сьогоднішнього дня.

Повстанці взяли контроль над Ґомою на сході ДРК минулого тижня і, відтак, захопили місто Саке на заході. Рух М23 заявив, що має намір повалити уряд Кабіли.

За повідомленням повстанців, військовий лідер руху Султані Макенґа проводитиме переговори у понеділок у Кампалі з начальниками регіональних військових сил.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG