Спеціальні потреби

Оприлюднений зміст дзвінка Трампа і Зеленського відрізняється від прес-релізу Білого дому


Нотатки телефонного дзвінка Трампа та Зеленського не співпадають із прес-релізом, який Білий дім видав у квітні 2019-го року після розмови двох президентів. На це звернули увагу американські журналісти.

У преc-релізі Білого дому, зокрема йдеться про те, що Дональд Трамп відмітив мирний характер президентських виборів в Україні та підкреслив підтримку США Україні.

«Президент (Трамп) побажав йому успіху та назвав вибори важливим моментом в українській історії, зауваживши мирний та демократичний характер виборчого процесу. Президент Трамп підкреслив непорушну підтримку Сполучених Штатів українському суверенітету та територіальній цілісності – у межах міжнародно визнаних кордонів – та висловив свою відданість працювати із новобраним президентом Зеленським та українським народом для запровадження реформ заради посилення демократії, збільшення процвітання та викорінення корупції».

Прес-релізу штабу Зеленського про дзвінок із американським президентом знайти не вдалося. А ось як про цей дзвінок, який пролунав, коли у штабі святкували перемогу на виборах, згадує сценарист «Слуги народу» та член команди Зеленського Юрій Костюк в інтерв’ю «Українській правді».

«Вони якось зв’язувалися через Баканова (голову партії «Слуга народу» — ред). Перша реакція... Ну, уяви, дзвонить Трамп... Кажуть: дзвонить Трамп, хоче поспілкуватися. Ми такі: «класно», така чисто людська реакція. «Але це точно Трамп? Точно він?». Слава Богу, що все нормально», — розповів Костюк.

У п’ятницю, 15 листопада, Білий дім оприлюднив телефонну розмову між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, яка мала місце 21 квітня. Це не повна стенограма дзвінка, йдеться у повідомленні Білого дому, а нотатки присутніх під час розмови працівників Білого дому та Ради з національної безпеки.

Дивіться також: ​Рябошапка прокоментував звільнення прокурора. Відео

Рябошапка прокоментував звільнення прокурора. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG