Спеціальні потреби

Україна повернула 103 полонених за допомогою ОАЕ. Додому повернулось стільки ж росіян, захоплених на Курщині


Українські військовополонені після обміну у невідомому місці в Україні. Фото оприлюднено 14-го вересня 2024 року. Президент України Володимир Зеленський через Telegram
Українські військовополонені після обміну у невідомому місці в Україні. Фото оприлюднено 14-го вересня 2024 року. Президент України Володимир Зеленський через Telegram

У суботу Росія та Україна провели великий обмін полоненими, загалом 206 осіб з обох боків. Це другий обмін за останні два дні, що відбувся за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів, повідомляє Reuters.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що всі 103 українці, які повернулися, були військовими – 82 солдатів і рядових та 21 офіцер.

Президент Зеленський підтвердив, що обмін відбувся за формулою «103 на 103».

"Наші вдома", – написав Зеленський у мережі Х (колишня Twitter).

"Ще 103 воїнів вдалося повернути в Україну з російського полону. 82 рядових та сержантів. 21 офіцера. Захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та «Азовсталі», Луганщини, Запоріжжя, Харківщини. Воїнів ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонників, поліцейських. Дякую нашій команді, що опікується обмінами, за такі хороші новини для України", – написав глава держави вдень 14 вересня.

Міністерство оборони Росії заявило, що 103 російських військових, яких обміняли, потрапили в полон у прикордонній Курській області.

Міністерство оборони РФ відзначило, що російські військові, які потрапили в полон у Курській області РФ перебувають зараз у Білорусі, їм надається «необхідна медична допомога».

Суботній обмін став третім відтоді, як Україна перенесла воєнні дії в Курську область Росії на початку серпня.

Українські офіційні особи раніше заявляли, що її війська захопили щонайменше 600 російських солдатів під час вторгнення, і що це допоможе Україні забезпечити повернення полонених українців.

Дмитро Лубінець, український омбудсмен, зазначив, що більшість звільнених українців перебували в російському полоні з перших днів вторгнення.

Лубінець зазначив, що наразі Київ домігся повернення 3672 українців у 57 обмінах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG