Спеціальні потреби

Путін написав Трампу, що Москва відкрита для діалогу


Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін під час саміту лідерів "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі, Аргентина, 30 листопада 2018 року.
Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін під час саміту лідерів "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі, Аргентина, 30 листопада 2018 року.

Президент Росії Володимир Путін написав своєму американському колезі Дональду Трампу в новорічному листі в неділю про те, що Москва готова до діалогу за «найширшим порядком денним», заявив Кремль після низки невдалих спроб провести нову зустріч лідерів цих країн.

Наприкінці листопада Трамп раптово скасував заплановану зустріч з Путіним на полях саміту «Великої двадцятки» в Аргентині, посилаючись на напруженість, викликану нападом РФ у Керченській протоці на українські кораблі та захопленням їх.

Трамп і Путін також не змогли провести повноцінну зустріч у Парижі під час святкування сторіччя закінчення Першої світової війни. У липні два лідери мали єдину повномасштабну зустріч у Гельсінкі.

«Володимир Путін підкреслив, що відносини (Росія – США) є найважливішим фактором для забезпечення стратегічної стабільності та міжнародної безпеки», – сказано в заяві Кремля.

«Він підтвердив, що Росія відкрита для діалогу зі США за найширшим порядком денним».

Москва заявила, що одним із ключових питань, які б вона хотіла обговорити зі Сполученими Штатами, є плани Вашингтона вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в єфірі одного з російських телеканалів заявив, що тепер рішення за США, чи провести нову зустріч лідерів у 2019 році.

Дивіться також: Підсумки 2018-го: Чому, та як Білий дім підтримував Україну у протистоянні російській агресії та тиску

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG