Спеціальні потреби

Російські військові змушені пити воду з брудних калюж, каже розвідка Британії


Ілюстративне фото. Український військовик на позиції у Роботиному, 1 березня 2024. AP Photo/Andriy Andriyenko
Ілюстративне фото. Український військовик на позиції у Роботиному, 1 березня 2024. AP Photo/Andriy Andriyenko

Деякі російські військові підрозділи відчувають нестачу питної води. Про це з посиланням на проросійські джерела повідомляє військова розвідка Міноборони Великої Британії.

"Пілотів обмежили до 1 літра в день. Це чверть від мінімальних рекомендованих вимог. Дехто змушений фільтрувати воду з брудних калюж. Це впливає на бойовий дух та ефективність", - зазначено у повідомленні британського відомства.

Там додали, що це також може призводити до сплесків захворювань, що передаються через забруднену воду.

Там додали, що перебої у водопостачанні, ймовірно, спричинені власними атаками Росії по критичній інфраструктурі в Україні.

Newsweek нагадує, що руйнування Каховської ГЕС торік поставило під загрозу енергопостачання на півдні України, зрошення для сільського господарства в регіоні та водопостачання до незаконно окупованого Росією Криму, що традиційно отримував близько 85% прісної води через Північнокримський канал з Каховського водосховища.

За оцінками аналітичного центру Jamestown Foundation, півострів стикається із настільки серйозною нестачею води, що близько півмільйона із 2,5 мільйона мешканців Криму "незабаром можуть бути змушені виїжджати, попри заяви Москви про протилежне".

"Такий масовий виїзд підриває російський контроль. Це також створює труднощі для Києва, який повинен збалансувати свою зацікавленість у відновленні своєї території з проблемами, які створює для України масовий виїзд", - писали аналітики у лютому.

За їхніми оцінками, ця гуманітарна катастрофа також створює проблеми для міжнародної спільноти, але, швидше за все, Україні доведеться мати справу з її наслідками як зараз, так і в майбутньому.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG