Спеціальні потреби

Президент Байден виступить з промовою у Вільнюсі


Президент Джо Байден
Президент Джо Байден

Президент Байден виступить з публічною промовою у Вільнюському університеті 12 липня - після завершення саміту НАТО. Про це повідомляє посольство США в Литві у Facebook.

"Я схвильований і зовсім не здивований, що президент Байден вирішив звернутися до литовців у цей важливий час, оскільки Вільнюс приймає саміт НАТО. Литва є близьким союзником і партнером, а зв’язок між нашими країнами міцніший, ніж будь-коли. Я з нетерпінням чекаю можливості взяти участь у цій історичній події разом із народом Литви", – написав посол США Роберт Гілкріст.

У дописі повідомляється, що захід буде безкоштовним і відкритим для всіх. Вхід здійснюватиметься за принципом живої черги.

Як повідомляв раніше Голос Америки, з 9 по 13 липня президент Байден планує відвідати Велику Британію, Литву та Фінляндію. "Президент Байден спершу відправиться до Лондона, Велика Британія, для зустрічей з королем Карлом III і прем’єр-міністром Ріші Сунаком для подальшого зміцнення тісних відносин між нашими країнами", - йдеться у повідомленні речниці Білого дому Карін Жан-П’єр.

У Білому домі повідомляють, що 11-12 липня президент вирушить до Вільнюса для участі в 74-му саміті НАТО. 13 липня президент Байден відвідає Гельсінкі, де візьме участь у саміті лідерів США та скандинавських країн. Детальніше про поїздку буде повідомлено найближчим часом, йдеться у повідомленні Білого дому.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Як українці в Лос-Анджелесі збирають гроші для ЗСУ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG