Спеціальні потреби

Моді перед прибуттям до України говорив про “діалог”, не згадуючи Росію


Нарендра Моді став першим керівником Індії, який відвідує незалежну Україну.
Нарендра Моді став першим керівником Індії, який відвідує незалежну Україну.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді у зв’язку з першим приїздом в Україну повторив заклики до миру, зосередившись на закликах до діалогу і дипломатії.

23 серпня зранку Моді прибув до Києва залізницею з Польщі, де напередодні він перебував з офіційним візитом.

У Варшаві в заяві для преси індійський прем’єр-міністр говорив про російську війну проти України, але уник будь-яких згадок Росії і вчергове не засудив Москву за агресію.

Нарендра Моді насамперед дякував польському колезі за те, що на початку відкритого російського вторгнення в Україну 2022 року Польща прийняла індійських студентів - біженців, які рятувалися від російських бомбардувань і наступу російської армії.

Моді говорив про “глибоку стурбованість конфліктом, який триває в Україні і Західній Азії”.

“Індія твердо вірить, що жодні проблеми не можна вирішити на полі бою. Загибель невинних людей в будь-якій кризі стала найбільшим викликом для всього людства. Ми підтримуємо діалог і дипломатію для якнайшвидшого відновлення миру й стабільності. Задля цього Індія готова на повну співпрацю з дружніми країнами”, - наголосив індійський прем’єр-міністр у польській столиці перед тим, як вирушити до Києва.

На початку цього європейського турне Нарендра Моді заявив, що у розмовах з українським президентом Володимиром Зеленським планував говорити “про зміцнення двосторонньої співпраці та поділитися перспективами мирного вирішення конфлікту, що триває в Україні”.

Від початку відкритої російської війни проти України Індія не приєдналася до міжнародних санкцій проти Росії, а натомість скористалася нагодою дешевшої російської нафти і стала ключовим імпортером російської сировини.

Розсилка

Відео - найголовніше

Польща підтримує Україну в ударах вглиб Росії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:32 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG