Спеціальні потреби

Дайджест. Зеленський у США: результати візиту; Боррель про "риторику капітуляції" на полях ГА ООН



Візит Зеленського до США

Президент України Володимир Зеленський за час свого візиту до США тричі виступав в ООН, включаючи звернення до Генеральної Асамблеї, провів зустрічі з президентом США Джо Байденом, віцепрезиденткою Камалою Гарріс, колишнім президентом США Дональдом Трампом та американськими законодавцями. Зеленський представив політикам у США свій "план миру" і закликав надавати більшу підтримку Україні, включаючи дозвіл на удари вглиб території Росії.

Під час зустрічі із Зеленським Байден оголосив додаткову військову допомогу Україні, а також наголосив на довгостроковій підтримці Києва з боку США та партнерів.

Візит Зеленського на завод виробництва боєприпасів в Пенсильванії, одному із ключових штатів в поточних президентських перегонах став предметом міжпартійних суперечок у США.

Підпишіться на розсилку "Голос Америки: головне за тиждень".

Байден, Зеленський виступили на Генеральній Асамблеї ООН

У виступі на ГА ООН президент США Джо Байден закликав світових лідерів не впадати у відчай, через війни та проблеми, які охопили зараз різні куточки світу, а діяти спільно, щоб їх подолати.

"Знаю, багато хто сьогодні дивиться на світ, бачить складнощі і його охоплює відчай, – сказав Байден в промові на Генеральній Асамблеї ООН у вівторок. – Але не мене. Мене – ні".

Українські активісти в Конгресі США

Понад 500 активістів із 45 американських штатів протягом вівторка та середи, 24-25 вересня, обходили офіси Конгресу та Сенату США, аби просити про продовження підтримки України в рамках п'ятого Українського саміту дій.


Головний дипломат Великої Британії. Інтерв'ю ГА

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі в ексклюзивному інтерв'ю Українській службі Голосу Америки поділився очікуваннями, що рішення щодо зняття обмежень для України застосовувати західну далекобійну зброю по військових цілях на території Росії буде прийняте до початку зими.

Китайські "Друзі за мир" в Україні

Попри звинувачення США та союзників у допомозі російській воєнній машині, Китай позиціонує себе як миротворець у війні і разом із Бразилією просуває мирні пропозиції, які Україна та її союзники вважають неприйнятними.

Цього тижня Пекін активізував свої зусилля під час Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, щоб розширити підтримку своєї ініціативи "Друзі за мир" і долучити до неї більше країн Глобального Півдня.

Як живе Запоріжжя під російськими обстрілами

Удари російськими ракетами по центру Запоріжжя стали новою реальністю міста, яке живе за 30 кілометрів до лінії фронту. Від таких обстрілів цього тижня постраждали десятки містян, є загиблі. Інтерв'ю з виконувачкою обов'язків міського голови Запоріжжя Регіною Харченко.

Голос Америки отримав перше місце за документальний фільм "Джамала: пісні свободи" на конкурсі в Каннах


  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG