Спеціальні потреби

Чверть українців вірить в успішність дострокових виборів


В Україні стартувала виборча кампанія. Згідно з уже четвертим Указом Президента від 31липня, пов’язаним з достроковими виборами, перегони починаються саме 2 серпня. І хоч баталії серед політиків ще тривають і повної ясності з виборами нема, виборці давно визначились: на голосування прийдуть. Половина українців впевнені, що візьмуть участь у виборах 30 вересня, і ще 26% кажуть, що прийдуть “скоріше за все”. Про це свідчать результати опитування, проведеного наприкінці липня центром “Социс”.

При цьому, за даними соціологів, чверть українців сподівається, що позачергові вибори принесуть зміни на краще. Ті ж, хто вважає, що вибори нічого не змінять, – у меншості. А ось що думають пересічні кияни:

- Думаю, що вибори нічого не змінять. Розклад буде той самий, або ще гірший для помаранчевих.

- Сподіваюсь на те, що змінять. Я хочу, щоб змінився цей уряд.

- Обов’язково змінять. Я думаю, у демократичну сторону. Щоб у Верховній Раді був порядок. Щоб не було оцієї корупції. Ну що це таке – ходять з валізками набитими грішми і купують цих депутатів.

- Обов’язково змінять. Я хочу, щоб ми хоч щось могли вирішувати, в кінці-кінців. Тому що від нас має щось залежати в цій країні. А якщо усі питання вирішують за кулісами – ніхто не захоче жити в такій країні. Так що надіюсь, що ми можемо щось змінити!

- Я не думаю, що це істотно змінить ситуацію. Але, можливо, не буде зрадників.

- Навіть якщо соціалістів приберуть і з ганьбою випхають, то я отримаю велике задоволення.

- У будь-якому разі політичні сили, які там будуть представлені, зміняться. Деяких не буде. Партїї наберуть якісь відсотки, хтось більше, хтось менше, може, буде створена якась інша коаліція. Тобто в будь-якому разі це варто розглядати як шанс.

- Я хочу, щоб влада була відповідальною і знала, що вона відповідає. Тобто, що її в будь-який момент можуть змінити, що можуть бути перевибори і від виборів взагалі щось залежить. Що варто орієнтуватися не тільки на свої інтереси, а думати про такі банальні речі, як популярність, і що цю популярність треба завойовувати, і не тільки обіцянками щось підвищити на якихось 20 гривень, а треба щось робити для країни, щоб країна розвивалася.

- Я вважаю, що вибори це правильне рішення. Гірше в будь-якому разі не буде. А на краще шанс є.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG