Спеціальні потреби

Вивчити англійську – це просто і весело


Ось що треба знати про мовні табори GoCamps для українських школярів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:46 0:00

Ось що треба знати про мовні табори GoCamps для українських школярів. Відео

Вивчити англійську просто і весело. Таку можливість отримають цього літа українські школярі, які візьмуть участь у пришкільних мовних таборах. Громадська організація GoGlobal разом із посольством США в Україні допоможе проведенню таких таборів у ста тридцяти (130) найкращих школах у різних регіонах країни. До кожної з тих шкіл приїде іноземний волонтер – носій мови. Табори стартують у червні. А поки розпочалися тренінги для українських вчителів англійської мови. Їм пропонують забути, на час канікул, про свою роль суворого педагога і... погратися разом із учнями. З Києва повідомляють наші кореспонденти.

«I’m a fish, I’m a fish...»

Це пісенька про рибку, яка живе у морі і просить – не кидайте сміття, допоможіть зберегти чистим мій дім. Треба послухати пісню, запам’ятати слова і розкласти картки по порядку. Такі умови гри, і шкільні вчителі англійської мови змагаються з азартом – чия команда впорається першою?

Сюди на тренінг в Американський дім педагоги з’їхалися з усієї України. Вони розучують пісні та граються в ігри, яких потім навчать своїх вихованців. Адже влітку при школах запрацюють мовні табори. Це буде щось зовсім нове, не схоже на уроки. Замість відмінювання дієслів – квест з пошуку піратського скарбу. Замість відповіді біля дошки – бродвейський мюзикл на шкільній сцені. Виявляється, іноземну мову можна вивчати і так – забавляючись.

Говорить професор Університету штату Ореґон Леслі Опп-Бекмен:

«В тому-то й полягає ідея! Ми з нетерпінням чекаємо, коли запрацюють літні табори. Це має бути весело, це заохотить дітей в Україні вивчати англійську та активно її використовувати».

Кевін МакКоуі, тренер від посольства США в Україні, каже:

«2016-й – це рік англійської мови в Україні. Ми надамо нового імпульсу її вивченню. Адже це відчувається: українці хочуть знати англійську. Володіння англійською – це крок до Європи. Це відкриває двері для нових можливостей. І мені здається, кожен в Україні це розуміє. І це дуже спрощує мою роботу як тренера, бо всі хочуть опанувати мову!»

Нарешті заговорити по-англійськи школярам якраз і допоможе невимушене спілкування у літніх мовних таборах. У цьогорічні табори в Україну вже зголосилися приїхати іноземні волонтери з усього світу – Канади, Бразилії, Індії. За можливість прийняти іноземного волонтера – носія мови – українські школи змагалися на конкурсі. І ось тепер діти, батьки, вчителі чекають, не дочекаються гостей.

Чи не найкраще передає це Леся Гедзь, учитель англійської мови, з міста Ромни із Сумської області:

«Діти в передчутті чогось незвичайного. Вони вже знають, що до нас планує приїхати волонтер, але ми ще не знаємо, звідки і хто це буде»

Лариса Рикова, вчитель английскої мови з Кременної, що в Луганській област:

«Дети очень хотят! Некоторые, конечно, переживают из-за знания языка, но я их успокаиваю: дети, это программа, которая учит легко, весело».

Костянтин Шалатонов, учитель з села Соколівка з Черкащини каже:

«Таких таборів не було, це гарна можливість для дітей у вільній, невимушеній формі проявити свої здібності. Це гарний досвід для дітей не боятися, а просто практикувати англійську мову».

Вперше мовні пришкільні табори відбулися в Україні минулого літа. Найслабшим місцем загальнонаціонального проекту тоді лишалася нестача іноземних волонтерів – носіїв мови. Цього року до пошуку волонтерів та їх запрошення в Україну долучилась громадська ініціатива GoGlobal.

Про проект розповідає Любов Залюбовська, координатор проекту GoCamps в Україні:

«Наша мета взагалі показати всім, що літній табір це не продовження школи. Літній табір це коли школа вже закінчилася, і починається саме фан... Починається літо, канікули, але ці канікули можна проводити з користю, тобто можна вивчати мову, але не на заняттях, не за оцінки, не за оцінку в табелі, не за екзамен і тест, а тому що це круто, цікаво. Тому що є люди, з якими треба спілкуватися іноземною мовою, які не спілкуються ані українською, ані російською. Що це може бути через гру».

Щоб впали мовні бар’єри, дітям достатньо буває маленького поштовху. І після кількох тижнів, проведених у літньому мовному таборі, багато з них зможе сказати: англійська – це просто!

Дивіться також: Як дитинство серед війни підготувало чоловіка до рекордів з бігу

Як дитинство серед війни підготувало чоловіка до рекордів з бігу. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG