Спеціальні потреби

Британський уряд офіційно визнав ПВК “Вагнер” терористичною організацією


Жінка стоїть перед імпровізованим меморіалом Євгена Пригожина, керівника групи найманців "Вагнер", та Дмитра Уткіна, командира групи, у Нижньому Новгороді, Росія, 27 серпня 2023 року. (Фото: REUTERS/Анастасія Макаричева)
Жінка стоїть перед імпровізованим меморіалом Євгена Пригожина, керівника групи найманців "Вагнер", та Дмитра Уткіна, командира групи, у Нижньому Новгороді, Росія, 27 серпня 2023 року. (Фото: REUTERS/Анастасія Макаричева)

Уряд Великої Британії офіційно визнав російську приватну військову компанію “Вагнер” терористичною організацією. Про це повідомлено на вебсайті уряду 15 вересня.

Рішенню передувалоголосування у британському парламенті 6 вересня.

Згідно з наказом, який набув чинності негайно, приналежність до “Групи Вагнера” або активна підтримка ПВК “Вагнер” у Великій Британії визнані кримінальним правопорушенням, за яке може загрожувати термін ув’язнення до 14 років, разом із штрафом або замість нього.

“Групу Вагнера” внесено до списку заборонених організацій у Великій Британії разом із 78-ма іншими організаціями.

Керівник "Групи Вагнера" Євгені Пригожин та кілька інших ватажків групи загинули в Росії за підозрілих обставин внаслідок падіння його приватного літака 23 серпня кількома місяцями після бунту, за який російський президент Владімір Путін звинуватив вагнерівців у зраді.

Пригожин, деякі його соратники та його компанії вже віддавна перебувають під санкціями у Європі та США, під звинуваченнями у злочинній діяльності та в порушеннях прав людини, таких як вбивства і катування, але Британія стала першою, яка офіційно назвала «Вагнер» терористичною організацією.

Міністерство фінансів США наклало санкції на «Вагнер» назвавши групу «транснаціональною злочинною організацією».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG