Спеціальні потреби

Заступниця Блінкена у Києві підтвердить зобов'язання США підтримувати Україну


Заступниця державного секретаря США з питань цивільної безпеки, демократії і прав людини Узра Зея у Києві, 18 жовтня 2024. Фото: Under Secretary Uzra Zeya @UnderSecStateJ (X)
Заступниця державного секретаря США з питань цивільної безпеки, демократії і прав людини Узра Зея у Києві, 18 жовтня 2024. Фото: Under Secretary Uzra Zeya @UnderSecStateJ (X)

До Києва прибула заступниця державного секретаря США Ентоні Блінкена з питань цивільної безпеки, демократії і прав людини Узра Зея.

"Прибула до України, щоб підтвердити зобов'язання США посилювати безпеку населення, (надавати) гуманітарну підтримку і зміцнювати демократичну стійкість України перед обличчям жорстокої агресії Росії", - повідомила високопосадовиця у мережі Х.

Посольство США в Україні написало: "Сьогодні ми вітаємо заступницю держсекретаря Зею у Києві, щоб підтвердити зобов’язання США підтримувати Україну проти повномасштабного вторгнення Росії".

"В Україні заступниця держсекретаря Зея підтвердить непохитну відданість США міцній цивільній безпеці та гуманітарній підтримці, а також посиленню демократичної стійкості України перед обличчям безперервної жорстокої агресії Росії", йдеться у повідомленні Держдепу, виданому напередодні візиту.

На сайті зовнішньополітичного відомства США додано: "У своїх заходах з урядом, гуманітарними організаціями та лідерами громадянського суспільства вона наголошуватиме на постійному партнерстві щодо реформ у сфері боротьби з корупцією та верховенства права, сильному громадянському суспільстві та незалежних медіа, а також просуванні правосуддя та підзвітності українців, орієнтованих на жертв і постраждалих".

Після України Зея вирушить до Польщі та Великої Британії. У Польщі вона зустрінеться з українськими біженцями, які змушені тікати від війни Росії проти України, а також із гуманітарними партнерами, які надають їм пряму підтримку. "Вона також відвідає координаційний центр підтримки з боку України", - зазначає Держдеп.

У Британії Зея зустрінеться з урядовцями, громадянським суспільством і членами парламенту, "щоб зміцнити партнерство з гуманітарної співпраці та прав людини, включаючи захист жертв торгівлі людьми та ЛГБТКІ+ осіб".

Нагадаємо, нині у Берліні з одноденним візитом перебуває президент США Джо Байден. Під час його зустрічей із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та президентом Франції Еммануелем Макроном він обговорює зокрема й російську війну в Україні.

Днями США оголосили новий пакет додаткової безпекової допомоги Україні на 425 мільйонів доларів, куди увійшли засоби протиповітряної оборони, озброєння класу "повітря-земля", боєприпаси для реактивних систем і артилерії, бронетехніка і протитанкова зброя, виділена в межах президентських розпоряджень (PDA).

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG