Спеціальні потреби

США вимагатимуть негативний тест на COVID-19 від більшості пасажирів міжнародних авіарейсів


Фото: пасажири в міжнародному аеропорту Маямі
Фото: пасажири в міжнародному аеропорту Маямі

Згідно з новими правилами, які вступають в дію 26 січня, пасажири міжнародних авіарейсів, які прибувають до США, мають надати підтвердження негативного тесту на COVID-19. Таку вимогу у вівторок затвердили Центри США з контролю над захворюваннями (CDC).

Тест має бути зроблено не раніше ніж за три дні до перельоту. Підтвердження негативного результату потрібно буде надати представнику авіалінії перед посадкою на літак. Якщо пасажир не надасть такого підтвердження, авіалінії мають не допустити його на посадку, йдеться в повідомленні CDC.

Вимога не поширюватиметься на пасажирів, які подорожують через аеропорти США транзитом а також дітей до 2 років. CDC також розглянуть можливість надати виключення з правил для пасажирів авіарейсів з країн, де немає можливості провести тести.

«Тестування не усуває ризик, - заявив директор CDC Роберт Редфілд, - однак, у поєднанні з періодом перебування вдома а також щоденними заходами, включаючи носіння маски та соціальне дистанціювання, подорожі стануть більш безпечними для здоров‘я і відповідальними, бо поширення вірусу зменшиться у літаках та аеропортах в пунктах призначення».

В грудні відповідну вимогу було запроваджено щодо тих, хто прибуває до США з Великої Британії, після того, як в країні виявили новий більш заразний штам коронавірусу.

Деякі інші країни, включаючи Канаду, також запроваджують подібні вимоги.

Дивіться також: Вакцинація від коронавірусу: якою є ситуація в Європі. Відео

Вакцинація від коронавірусу: якою є ситуація в Європі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG